Kopun

Kopun označava mladog kastriranoga pijetla. Kopun je nekada bio vrlo cijenjena perad a danas je on specijalitet naročito omiljen u francuskoj i talijanskoj kuhinji. Kopun ima skladno građeno tijelo obraslo obilnim i rastresitim perjem. Zbog kastracije kopunovo meso izrazito je mekano, sočno i prožeto masnim naslagama. Recepti za jela od kopuna su brojni i raznoliki. Može ga se pripremati na gulaš ili peći.

Komad cca 3kg – 4,5kg

Saznaj više

Grahorasti pijetao – pivac

Meso pijetla je tamno i izrazito ukusno. Sadrži male količine masti. Pijetao se može pripremati na razne načine – pirjati, peći u pećnici ili na ražnju ili pak  ispod peke. Specijalitet zagorske kuhinje je pijetao s orasima, a u Dalmaciji ‘pivac ispod peke.’

Komad cca. 3kg – 4,5 kg

Saznaj više

Domaća patka

Meso patke spada u kategoriju tamnih sorti  i njeno je meso dosta masno. Sadrži mnogo omega-3 kiselina, pa je upotreba ovog proizvoda pogodna za normalizaciju rada srca, krvnih žila i mozga. Također, meso patke bogato je mineralima i vitaminima B, A, K, E. Može se puniti raznim nadjevima i peći ili pak pripremati na gulaš ili roštilju. Za bogatiji okus uz patku se često  serviraju razni umaci od naranče, šipka i slično. Dokazano je da meso patke blagotvorno djeluje na aktivnost mozga, jača živčani sustav , pomaže u prevladavanju stresa i normalizira metabolizam.

Komad cca 3 kg

Saznaj više

Domaća purica (božićna)

Lako probavljiva namirnica, s malo masti a puno visokokvalitetnih proteina. Sadrži vitamine B skupine o kojima ovisi proizvodnja energije i koji pomažu pri mršavljenju te održavanju uravnotežene razine šećera u krvi. Pureće meso može se oplemeniti dodavanjem začinskog bilja, kadulje ili majčine dušices. Puricu prije pečenja također možete puniti raznim nadjevima i servirati uz razne umake.

Komad cca 3,5 kg – 4,5 kg

Saznaj više

Piletina

Pileće meso jedno je od najpopularnijih mesnih namirnica. Zbog bogate nutritivne vrijednosti i laganog okusa omiljena je u kuhinjama diljem svijeta. Lako i brzo se priprema, jednostano ju je kombinirati sa raznim začinima i tako dobiti mnoštvo različitih okusa. Izvor je proteina, željeza i cinka kao i vitamina B skupine i najčešći je izbor djece i osoba sa ograničenom ishranom.

Saznaj više

Za blagdanski stol

Široki proizvodni asortiman i bogati prodajni program osigurao nam je prisutnost na tržištima u svim dijelovima Hrvtaske. Naši proizvodi za savršen blagdanski stol.

Saznaj više